ΟΥΣΙΕΣ Η ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ Η ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ: 

 

Είστε αλλεργικός ή σας προκαλεί δυσανεξία κάποια ουσία ή κάποιο προϊόν; Κατεβάστε το PDF και δείτε τον αναλυτικό μας πίνακα για να δείτε ποια προϊόντα μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα! 

Στην Pizza Hut πιστεύουμε ότι τρώγοντας λογικά σε συνδυασμό με την απαραίτητη άσκηση είναι η καλύτερη λύση για μία ισορροπημένη διατροφή. Προσέχουμε με ειδική φροντίδα να σας παρέχουμε το καλύτερο φαγητό και την καλύτερη εμπειρία στα εστιατόριά μας. Τα συστατικά στις πίτσες μας περιέχουν πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνη Α και ασβέστιο. Ανάλογα με τα toppings που προστίθενται οι πίτσες μας έχουν συστατικά και από τις 4 κύριες ομάδες τροφών : κρεατικά, γαλακτοκομικά, φρούτα & λαχανικά και δημητριακά.

Σας προτείνουμε λοιπόν να ρίξετε μία καλύτερη ματιά στα μενού μας για ποικίλες προτάσεις από την στιγμή που σας ενδιαφέρει η διατροφική αξία. Η σωστή διατροφή συμβάλει στην διατήρηση της καλής υγείας και την ανάκτησή της σε περίπτωση ασθένειας. Ο σωστός τρόπος λήψης των τροφών είναι ο καλύτερος συντελεστής για την καλή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων, δίνοντας και στην εξωτερική εμφάνιση μία υγιεινή όψη. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι η υγιεινή που πρέπει να επιδιώκεται για να αποφεύγονται διαταραχές στον οργανισμό είτε από υπερβολές , είτε από έλλειψη. Να σημειωθεί εδώ ότι καλό είναι να μιλάμε για σωστή διατροφή και όχι για σωστά τρόφιμα. Όλα τα τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν και όταν αυτό γίνει σύμφωνα με το αρχαίο αλλά πάντα επίκαιρο ρητό «παν μέτρον άριστον» τότε ο οργανισμός μας δεν μπορεί να είναι παρά κερδισμένος.

Για να είναι ο οργανισμός μας καλά θρεμμένος είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις διάφορες τροφές που συγκροτούν την διατροφή. Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση των θερμίδων διαφέρει και μάλιστα σημαντικά σύμφωνα με το φύλλο, την ηλικία , το ύψος, την λειτουργία των σιελογόνων αδένων εσωτερικής έκκρισης, την δραστηριότητα του ατόμου. Οι τροφές είναι χωρισμένες σε 5 βασικές ομάδες.

ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ :
Βρίσκονται στα κρέατα, στα ψάρια, στα γαλακτοκομικά και στα αβγά. Ένα γραμμάριο πρωτεΐνης προσφέρει στον οργανισμό 4 θερμίδες. Ο οργανισμός μας χρησιμοποιεί τις πρωτεΐνες μόνο όταν έχει ικανοποιήσει τις άλλες του ανάγκες σε λίπη και σάκχαρα.

ΛΙΠΗ :
Χωρίζονται σε φυτικά (λάδι, δημητριακά, μαργαρίνη) και ζωϊκά (κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά). Ιδιαίτερα σημαντικό και λίγο γνωστό είναι ότι το καρότο περιέχει λινελαϊκό οξύ (φυτικό λίπος απαραίτητο στον οργανισμό) στη φυσική του σχεδόν κατάσταση. Ένα γραμμάριο λίπους προσφέρει στον οργανισμό 9 θερμίδες.

ΣΑΚΧΑΡΑ (ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ) :
Υπάρχουν στην καθημερινή μας διατροφή μέσα στα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και μέλι. Προσφέρουν μία σημαντική και αναντικατάστατη ενεργητικότητα. Αποτελούν περίπου το 50% των θερμιδικών αναγκών. Ένα γραμμάριο σακχάρων προσφέρει στον οργανισμό 4 θερμίδες.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΑΛΑΤΑ :
Οι βιταμίνες είναι στοιχεία απαραίτητα για την ανανέωση των κυττάρων. Για να υπογραμμίσουμε την σημασία της καθημερινής ικανοποιητικής λήψης ανόργανων αλάτων αρκεί να γνωρίζουμε ότι τα δόντια μας και τα οστά του σκελετού μας απαρτίζονται ακριβώς από αυτά τα στοιχεία και πρέπει πάντα να τροφοδοτούνται με αυτά.

Σε όλο τον κόσμο είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός καλής διατροφής με οποιαδήποτε μορφή γυμναστικής (από το απλό περπάτημα έως την συμμετοχή σε κάποιο άθλημα) εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο την υγεία του οργανισμού μας. Με τη σωστή διατροφή δέχεται ο οργανισμός μας τα «απαραίτητα καύσιμα» για την λειτουργία του, την ενδυνάμωσή του και τ ην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του. Ο συνδυασμός της με την γυμναστική επιφέρει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας, πιο γερά οστά , καλύτερη ρύθμιση της αναπνοής και αντοχή.

Διατροφική Αξία